Nätsnäcksgränd 2, lgh 3-1201, Malmö

Malmö, Väster, Kalkbrottet

39 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Observera! Det går endast att ha 10 intresseanmälningar på lägenheter i det här nyproduktionsprojektet.

En bekväm vardag med närhet till naturen och havet
Att bo i Limhamn är som att bo i en småstad i storstaden. Här bor man attraktivt nära hav, natur och Malmö stadskärna. Limhamn erbjuder allt från den levande småbåtshamnen till vidsträckta park- och grönområden med goda möjligheter till rekreation och motion. Här finns också ett generöst utbud av unika butiker, trendiga restauranger och populära caféer. Inflyttning redan i november/december 2017. Preliminärt inflyttningsdatum är 15 november 2017.

I Västra Malmö växer en ny stadsdel fram: Kalkbrottet i Limhamn. Det är redan idag en levande och attraktiv stadsdel med bostäder för alla skeden i livet. I Kalkbrottet bygger vi totalt 166 hyreslägenheter i 6 olika byggnader, fördelat på två kvarter Pilsnäckan och Nätsnäckan. Stadsdelen är vackert belägen mellan park, grönområden och hav.

Första etappen, kvarteret Pilsnäckan, erbjuder 3 hus med 82 lägenheter på 1–4 rok. Alla lägenheter har egen balkong eller uteplats. I husen finns allt från 1:or om 21-33 kvadrat till ljusa, hemtrevliga 2:or om 43-63 kvadrat, charmiga 3:or om 69-79 kvadrat och ett par generösa 4:or om 88 kvadrat. Husen har en fasad av gediget tegel och uppförs i en stil som ansluter till resten av området.
Innanför tröskeln finns snygga bekvämligheter som spis med keramikhäll och diskmaskin (förutom några få mindre lägenheter vilket syns på bofaktabladen), och ekparkett. I badrummet finns tvättmaskin och torktumlare alternativt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Utanför dörren finns gott om grönska samt stora, lekvänliga ytor för alla små med spring i benen. Strax intill husen ligger Kalkbrottet – Limhamns naturreservat som är ca 1300 meter långt, 800 meter brett och 65 meter djupt. Går man en promenad runt brottet har man gått ca 4 kilometer.

Att bo i Limhamn - Kalkbrottet är att ha nära till det mesta: kommunikationer, förskolor, skolor, butiker och all tänkbar service. För att göra det extra bekvämt för dig med bil planeras en markparkering utanför husen. Från den når du även rullstols/barnvagnsförråd, cykelförråd och miljöhus. Lägenhetsförråd finns i lägenheterna.

Några kvarter från Kalkbrottet ligger Limhamns centrum med butiker, bibliotek, vårdcentral och frisersalonger. Ävenså är det nära till hamnen med dess skeppshandel, restauranger och caféer med utsikt över havet.

Andra etappen kvarteret Nätsnäckan med 84 lägenheter har preliminär inflyttning i mars/april 2018. Intresseanmälningar för detta kvarter emottas preliminärt hösten 2017.

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
  • Antal boende: 1 - 5
  • Inkomstkrav: Minst 2.5 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Studiemedel
Om din inkomst inte helt räcker till
  • Borgensman
  • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
För att kunna söka lägenheten skall den totala inkomsten efter skatt motsvara 2,5 gånger månadshyran.

Krav som hyresvärden ställer
För att teckna kontrakt ska du ha fyllt 18 år och antalet boende i lägenheten skall vara rimligt i förhållande till storlek och planlösning, se nedan under rubriken Övrig information. Du ska kunna visa upp minst 6 månaders stadigvarande inkomst från inflyttningsdatum.

Hyresvärden godkänner
Tidsbegränsade anställningar, visstidsanställningar, projektanställningar och långtidsvikariat som varar minst sex månader efter inflyttning godkänns. Timanställning kan godtas men endast i kombination med annan inkomst.

Som inkomst räknas lön från anställning, pension, sjukpenning, sjukersättning, föräldrapenning och a-kassa. Vid föräldrapenning krävs anställning i grunden. Om inte inkomsten räcker till kan barnbidrag, underhållsbidrag/stöd och bostadsbidrag/bostadstillägg och studiebidrag/CSN tillgodoräknas. Om du har en egen verksamhet ska ditt företag ha varit verksamt i minst ett år.

Hyresvärden godtar borgensman som säkerhet om den sökandes inkomst efter skatt maximalt understiger med 25 % av inkomstkravet. En borgensmans inkomst ska motsvara minst 3,5 ggr månadshyran efter skatt. Hyresvärden godtar kapital som inkomst där den sökandes inkomst understiger med maximalt 25 % av inkomstkravet. Kapitalet ska då motsvara minst 3 årshyror.

Hyresvärden godkänner inte
Försörjningsstöd, aktivitetsbidrag, aktivitetsersättning, etableringsersättning och etableringsersättning godtas inte och du får inte ha betalningsanmärkningar eller oreglerade skulder. Kredit- och referensupplysning tas alltid på den sökande som erbjuds hyreskontrakt. Inför kontraktsskrivning inhämtas boendereferenser och inga anmärkningar eller skulder hos tidigare hyresvärdar accepteras.

Övrig information
Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara anpassade efter lägenhetens storlek. En 1:a är
anpassad för max 2 personer, en 2:a för max 3 personer, en 3:a för max 4 personer och en 4:a för
max 5 personer.

Intyg som styrker din inkomst och kan komma att begäras
Nyutfärdat anställningsintyg och dina tre senaste lönespecifikationer, alternativt andra intyg som styrker din inkomst (ex beslut/intyg från Försäkringskassan) kommer att krävas. Vid eget företag ska en kopia på senast inlämnade deklaration till Skatteverket lämnas in, intyg utfärdat av revisor som styrker företagets beräknade resultat och löneuttag under året ska bifogas och företaget ska ha varit verksamt i minst ett år så att deklarerad inkomst syns i kreditupplysningen. Dessutom ska kopia på aktuellt registreringsbevis uppvisas.

Observera! Senast två vardagar efter att du fått meddelande om att skicka in dina inkomstintyg ska dessa vara oss tillhanda.

Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.