Föraregatan 5, lgh 020, Malmö

Malmö, Norr, Värnhem

227 personer har hittills anmält sitt intresse

Boplats Syd reserverar sig för att kartan kan visa fel.

Beskrivning

Maximalt antal lägenheter att söka i MKB:s nybyggnation är 10 st.

Norra Sorgenfri är på väg mot en spännande resa från småskalig industristad till en modern och kreativ mötesplats. Utan att förlora sin själ på vägen. I ett helt nytt spännande område är MKB först ut med att bygga 44 lägenheter. Huset hamnar på ett lugnt och trevligt läge alldeles invid torget. Det blir prisvärda och rymliga lägenheter som är utmärkta för både stora och små barnfamiljer som vill bo kvar i stan. Den nya stadsdelen i Sorgenfri ska präglas av ett rikt kulturliv där kreativa och konstnärliga verksamheter samsas med mysiga caféer och på lokala restauranger.

Vi kommer hyra ut samtliga 44 lägenheter i kv Föraren på en gång. Visning kommer att ske i en visningslägenhet som är 2 rum och kök om 64 kvadratmeter.

Entré/Hall
Mattlackad ekparkett och målade väggar. Förvaringslösning framgår av planritningen, se pdf. Säkerhetsdörr.

Badrum
Två vitkalkade väggar och två vitmålade väggar samt mörkgrått klinkers på golv. Förberett för tvättmaskin och torktumlare. Duschstång.

Kök
Mattlackad ekparkett på golv och vitmålade väggar.
VITVAROR: Spis/ugn med induktionshäll, spiskåpa, vit kyl och frys, diskmaskin och förberett för mikrovågsugn.
KÖKSINREDNING: Öppna hyllor samt vita luckor i bänkskåpen. Bänkskiva av rostfritt stål och stänkskydd av vitt kakel.

Sovrum
Mattlackad ekparkett och vitmålade väggar.


Vardagsrum
Mattlackad ekparkett och vitmålade väggar.

Se 3D-visning och visualiseringsbilder för lägenheterna på vår hemsida: www.mkbfastighet.se/nyproduktion/forarenÖvrigt

CYKELFÖRVARING/CYKELPARKERING
Finns på gården.

PARKERING/ /BILPOOL.
Parkering kommer att finnas i närliggande P-hus. Medlemskap i bilpool ingår i 5 år.

FÖRRÅD
Finns antingen på vinden eller i lägenheten.

INTERNET/TV/TELEFONI
MKB Net (Bredband) och Connect-TV (kabel-TV)

VARMVATTEN/KÄLLSORTERING
I vårt bostadshus gäller individuell mätning och debitering av varmvattenförbrukning
för att spara vatten och värmeenergi. Du betalar för din egen förbrukning
Källsorteringen är gemensam för hela området och finns mellan kvarteren. En återvinningscentral, ReTuren, kommer att finnas i området där man kan lämna flera typer av avfall och det finns även möjlighet att byta saker. Alla bostäder i området är utrustade med avfallskvarnar. Avfallet hämtas sedan upp från de underjordiska tankarna och omvandlas sedan till biogas.

BALKONG/TERRASS/UTEPLATS
De flesta lägenheterna har balkong eller uteplats. Några enstaka har franskbalkong. På övre plan har några lägenheter terrasser i olika storlekar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Utöver tvättmöjlighet i lägenheten finns gemensamma tvättstugor utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

SERVICE
Från norra Sorgenfri är det nära in till stadskärnan, Möllan samt Värnhem. Du tar dig snabbt med cykel och kollektivtrafik. I närområdet finns förskolor, grundskolor och matbutiker.

Denna lägenhet omfattas av underhållshyra, läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida https://www.mkbfastighet.se/hyresgast/att-bo-hos-mkb/i-lagenhetenDokument

Planritning

Särskilda krav

 • Ålderskrav: Min 18 år
 • Antal boende: 1 - 4
 • Inkomstkrav: Minst 1 ggr hyran
Krav på inkomsttyp (?)
 • Anställning/Eget Företag
 • Pension
 • A-kassa
 • Försäkringskassa
 • Försörjningsstöd
 • Studiemedel
 • Annan
Om din inkomst inte helt räcker till
 • Kapital
Läs mer om inkomsttyperna
Hushållets sammanlagda inkomst ska vara relevant i förhållande till hyran.

Det innebär att du efter att hyran är betald ska ha kvar ett belopp för dina levnadsomkostnader som motsvarar:


4 734 kronor för en ensamstående vuxen
7 820 kronor för sammanlevande makar eller sambor
Samt:
2 512 kronor per barn till och med 6 år
2 891 kronor per barn som är 7 år eller äldre

(belopp som anges är efter skatt)

Som inkomst räknas förvärvsinkomst, försörjningsstöd (intyg utfärdat av Malmö stad efter genomförd utredning), sjukpenning, föräldrapenning, handikappsersättning, pension, arbetslöshetskassa, aktivitetsstöd, etableringsersättning, inkomst av kapital och studielån/CSN, underhållsbidrag/stöd samt bostadsbidrag, bostadstillägg och barnbidrag. Kapital motsvarande minst tre årshyror i kombination med minst 30 % av inkomstkravet godkänns också.

Fastighetsägaren kan komma kräva ett intyg på inkomst och att du styrker att du har ett belopp efter att hyran är betald som motsvarar våra krav, detta ska finnas med vid visning alt lämnas senast dagen efter kl 11:30 till uthyraren. Garanti i form av borgensman eller deposition kan begäras.

Fastighetsägaren godkänner upp till 5000 kr i skuldsaldo och/eller max 2 betalningsanmärkningar under de senaste 12 månaderna. Inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

MKB-kunder med aktivt lägenhetsavtal hos MKB som skött sitt boende och söker ny lägenhet med samma hyra eller billigare, omfattas inte av MKB:s generella krav på inkomst, skulder eller betalningsanmärkningar. Inkomsten ska dock täcka hyreskostnaden och inga hyresskulder eller andra skulder till MKB eller annan fastighetsägare godkänns.

Antalet personer som ska bo i lägenheten ska vara rimligt i förhållande till lägenhetens storlek och planlösning. Generella regler är: 1:a är anpassad för 1-2 personer, en 2:a för 2 personer, en 3:a för 4 personer och en 4:a för 6 personer etc. Avsteg från detta kan göras utifrån den specifika lägenhetens storlek, planlösning och förutsättningar.

Du måste vara inloggad på Boplats Syd och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå till registreringen.